Wortel-pompoen-linzensoep

Deze oranje knaller met gember en citroengras als smaakmakers is ook nog eens vegan.

250 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kneus het citroengras met de achterkant van een mes. Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Schrap de winterpeen en snijd in plakjes van 1 cm dik.

  2. Doe het citroengras, de gember, winterpeen, pompoenstukjes, rode linzen en groentebouillontabletten met het water in een ruime pan en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur koken tot de linzen gaar zijn.

  3. Verwijder het citroengras en pureer de soep met de staafmixer. Garneer met de tuinkers.

  • dieettipGebruik je groentebouillontabletten van een ander merk, dan is dit recept niet langer vegan.
  • combinatietipLekker met een lepel sojazuivel met kokos.

Wortel-pompoen-linzensoep

Deze oranje knaller met gember en citroengras als smaakmakers is ook nog eens vegan.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig