Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de pompoen schoon, halveer en snijd elke helft in kwarten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd de kwarten elk in 5 parten. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknol, houd wat groen achter voor garnering. Halveer de knol in de lengte en snijd in de lengte in dunne parten van een ½ cm.
Stort de ricotta in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de pompoen, venkel en tomaatjes met ⅔ van de olie en verdeel rondom de ricotta. Bestrooi met peper en rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Snijd de salie en knoflook fijn. Snijd de rode uien in halve ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook, rode ui en salie 3 min. op middelhoog vuur. Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Voeg toe en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper.
Verdeel de linzen en geroosterde groente over borden en breek de ricotta in stukken erover. Besprenkel met de vinaigrette en garneer met de pompoenpitten.
Geroosterde pompoen-linzensalade met venkel & ricotta
De zachte en romige smaak van ricotta en de bite van de pompoenpitten maken het gerecht helemaal af!
- algemeenDit is een Allerhande Box recept.
- dieettipDit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
Geroosterde pompoen-linzensalade met venkel & ricotta
De zachte en romige smaak van ricotta en de bite van de pompoenpitten maken het gerecht helemaal af!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD129269_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
426 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de pompoen schoon, halveer en snijd elke helft in kwarten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd de kwarten elk in 5 parten. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknol, houd wat groen achter voor garnering. Halveer de knol in de lengte en snijd in de lengte in dunne parten van een ½ cm.
Stort de ricotta in het midden van een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de pompoen, venkel en tomaatjes met ⅔ van de olie en verdeel rondom de ricotta. Bestrooi met peper en rooster in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Snijd de salie en knoflook fijn. Snijd de rode uien in halve ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook, rode ui en salie 3 min. op middelhoog vuur. Doe de linzen in een vergiet en spoel af. Voeg toe en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met peper.
Verdeel de linzen en geroosterde groente over borden en breek de ricotta in stukken erover. Besprenkel met de vinaigrette en garneer met de pompoenpitten.
algemeen:Dit is een Allerhande Box recept.
dieettip:Dit gerecht is koolhydraatbewust op basis van richtlijnen van het Diabetes Fonds.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 AH Biologisch pompoen
1 venkel
250 g ricotta
500 g romaatjes
3 el milde olijfolie
40 g pompoenpitten
7½ g verse salie
1 teen knoflook
2 Biologische rode uien
400 g linzen in blik
½ el balsamicovinaigrette
Dit heb je nodig
bakpapier