Macaronimuffins

Overgebleven macaroni maakt een comeback als krokante muffin. En dat al in een half uur!

335 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 15 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 min. Snijd de ham in reepjes. Voeg de 150g gekookte macaroni (per 4 porties) die je over hebt aan restjes en de ham toe, meng goed en haal van het vuur.

  2. Klop het ei los in een kom. Voeg het macaronimengsel en de kaas toe. Meng het paneermeel erdoor. Knip 4 vierkantjes van het bakpapier en leg ze in 4 holtes van de muffinvorm (per 4 personen). Verdeel het macaronimengsel over de holtes. Bak de macaronimuffins ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en krokant.

  • bereidingstipAls je geen restje macaroni (150g per 4 porties) over hebt, kun je dit altijd koken volgens de aanwijzingen op de verpakking en laten afkoelen.
  • bewaartipRestjes pasta kun je in een afgesloten bakje in de koelkast maximaal 2 dagen bewaren en in de vriezer 3 maanden. Laat pasta helemaal afkoelen voor je ’m in de koelkast zet of invriest.
  • Macaronimuffins

    Instructievideo - 00:27 min.

Macaronimuffins

Overgebleven macaroni maakt een comeback als krokante muffin. En dat al in een half uur!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig