Quiche met groene asperges, bloemkool en feta

Van deze quiche met asperges, bloemkool en ricotta krijgen we helemaal zin in de lente.

505 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 45 min. oventijd / 5 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg en snijd het overtollige deeg weg.

  2. Haal de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van 4 cm en kook 3 min. in kokend water (blancheren). Giet af en koel terug onder koud stromend water.

  3. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Halveer en pers het sap uit van de helft van de citroen. Klop met een garde in een ruime kom de eieren los met de ricotta. Voeg de groene asperges, feta, het citroensap, -rasp, de bloemkoolrijst, (versgemalen zwarte) peper en eventueel zout toe en meng.

  4. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Bak de quiche in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. afkoelen voor het serveren.

  • variatietipWel graag vlees of vis? Deze quiche is lekker met 4 ansjovisfilets eroverheen (in stap 4).
  • serveertipJe kunt de quiche warm, lauwwarm of koud eten. Opwarmen gaat het best in een voorverwarmde oven op 180 °C, afgedekt met aluminiumfolie.

Quiche met groene asperges, bloemkool en feta

Van deze quiche met asperges, bloemkool en ricotta krijgen we helemaal zin in de lente.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig