Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in parten. Halveer de bloemkoolroosjes en snijd grote exemplaren in vieren. Verhit ⅓ van de olie in de hapjespan en bak de rode ui, bloemkool, pompoen en sperziebonen met de kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur.
Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg. Klop in een grote kom de eieren los. Verkruimel de feta en voeg samen met de kookzuivel en groente toe aan de losgeklopte eieren en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het eimengsel over de quichevorm en bak de quiche in ca. 45 min. gaar in de oven. Dek eventueel af na 30 min. als de quiche te donker wordt.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Maak een dressing met de azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de quiche uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster. Schep ondertussen de sla om met de vinaigrette en bestrooi met de pompoenpitten. Serveer de salade bij de quiche.
Quiche met pompoen, bloemkool en feta
Laat de oven zijn werk doen! Deze quiche boordevol groenten en feta staat in no time in de oven.
- bewaartipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren helemaal bereiden; bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur of verwarm, losjes afgedekt met aluminiumfolie, ca. 20 min. in de oven op 160 °C.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Quiche met pompoen, bloemkool en feta
Laat de oven zijn werk doen! Deze quiche boordevol groenten en feta staat in no time in de oven.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198106_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
750 kcal
10 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in parten. Halveer de bloemkoolroosjes en snijd grote exemplaren in vieren. Verhit ⅓ van de olie in de hapjespan en bak de rode ui, bloemkool, pompoen en sperziebonen met de kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur.
Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg. Klop in een grote kom de eieren los. Verkruimel de feta en voeg samen met de kookzuivel en groente toe aan de losgeklopte eieren en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het eimengsel over de quichevorm en bak de quiche in ca. 45 min. gaar in de oven. Dek eventueel af na 30 min. als de quiche te donker wordt.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Maak een dressing met de azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Neem de quiche uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster. Schep ondertussen de sla om met de vinaigrette en bestrooi met de pompoenpitten. Serveer de salade bij de quiche.
bewaartip:Je kunt de quiche 1 dag van tevoren helemaal bereiden; bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur of verwarm, losjes afgedekt met aluminiumfolie, ca. 20 min. in de oven op 160 °C.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rode ui
200 g koelverse bloemkoolroosjes
3 el arachide olie
400 g koelverse pompoenblokjes
200 g gebroken sperziebonen
7 g kerriepoeder
270 g vers bladerdeeg
4 middelgrote scharreleieren
150 g AH Biologisch feta
250 ml kookzuivel
50 g pompoenpitten
1 tl azijn
100 g jonge bladsla met veldsla
Dit heb je nodig
hapjespan
quichevorm (Ø 26 cm)