Halveer de rode uien en snijd in flinterdunne halve ringen. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster goudbruin. Verhit de olie in een koekenpan. Roerbak de vega gyros in 6 min. bruin en knapperig op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de tomaten in plakken van ca. een ½ cm dik. Snijd de komkommer in de breedte in plakken van ca. een ½ cm dik.
Snijd de pita’s open. Besmeer elke helft dun met de tzatzikisalade. Beleg met de vega gyros, botersla, komkommer, tomaat en rode ui. Maak van de overgebleven groenten een salade.
Pita vega gyros met rauwkost & tzatziki
Pita gyros afhalen? Dacht het niet! Deze vega pita komt uit eigen keuken.
- variatietipEet je graag vlees? Vervang de vega gyros door 500 g varkensgyrosreepjes.
- bewaartipJe kunt de overgebleven pitabroodjes in een goed afgesloten zakje ca. 1 maand bewaren in de vriezer.
Pita vega gyros met rauwkost & tzatziki
Instructievideo - 00:22 min.
Pita vega gyros met rauwkost & tzatziki
Pita gyros afhalen? Dacht het niet! Deze vega pita komt uit eigen keuken.
hoofdgerecht
4 personen
725 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de rode uien en snijd in flinterdunne halve ringen. Rooster de pitabroodjes in een broodrooster goudbruin. Verhit de olie in een koekenpan. Roerbak de vega gyros in 6 min. bruin en knapperig op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de tomaten in plakken van ca. een ½ cm dik. Snijd de komkommer in de breedte in plakken van ca. een ½ cm dik.
Snijd de pita’s open. Besmeer elke helft dun met de tzatzikisalade. Beleg met de vega gyros, botersla, komkommer, tomaat en rode ui. Maak van de overgebleven groenten een salade.
variatietip:Eet je graag vlees? Vervang de vega gyros door 500 g varkensgyrosreepjes.
bewaartip:Je kunt de overgebleven pitabroodjes in een goed afgesloten zakje ca. 1 maand bewaren in de vriezer.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 rode uien
8 grote volkorenpitabroodjes
1 el milde olijfolie
525 g plantaardige gyros
5 trostomaten
1 komkommer
75 g tzatzikisalade
100 g botersla
Dit heb je nodig
broodrooster