Vegan 'gyros' van jackfruit

Jackfruit leent zich uitstekend voor een vlezige structuur in vega(n) gerechten. Zo ook in dit recept van pita's met vegan 'gyros'. Kruid de jackfruit in gyros-stijl en serveer met een plantaardige komkommer-yoghurtsaus.

380 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 5 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220C°. Bak de pitabroodjes volgens aanwijzingen op de verpakking.

  2. Spoel het jackfruit af onder stromend water. Scheur de stukken jackfruit in grove stukken, dep goed droog en meng met de helft van de olie, kruidenmix, peper en eventueel zout.

  3. Snijd de rode uien in halve ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de helft van de ui en jackfruit 5 min. op hoog vuur.

  4. Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en de knoflook fijn. Snijd ⅓ van de komkommer in halve plakjes. Rasp de rest van de komkommer met een grove rasp, doe in een schone theedoek en knijp het overtollige vocht eruit. Meng de soja-gurt met de geraspte komkommer en knoflook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Snijd de broodjes open en vul met de vegan gyros, tomaten, komkommer, de rest van de rode ui en de komkommer-gurt-saus.

Vegan 'gyros' van jackfruit

Jackfruit leent zich uitstekend voor een vlezige structuur in vega(n) gerechten. Zo ook in dit recept van pita's met vegan 'gyros'. Kruid de jackfruit in gyros-stijl en serveer met een plantaardige komkommer-yoghurtsaus.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig