Jackfruitsaté

Deze spiesjes zijn helemaal vegan-proof.

220 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

licht pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de satéprikkers ca. 30 min. weken in water. Spoel het jackfruit onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Dep droog met een schone theedoek. Rijg aan elke prikker ca. 3 stukjes jackfruit.

  2. Snijd de knoflook fijn en meng met de sotokruiden, arachideolie, ketjap en sambal. Bestrijk de jackfruitsaté met een kwastje rondom met ⅔ van de marinade laat minimaal 10 min. staan.

  3. Verhit ondertussen de rest van de rest van de marinade, de pindakaas, kokosmelk en het water in een steelpan laat 5 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig. Voeg zo nodig meer water toe. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de jackfruitsaté 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege.

  4. Snijd ondertussen de bosui in schuine dunne ringen. Serveer de jackfruitsaté met de pindasaus, bosui en gebakken uitjes.

  • combinatietipLekker met een wortelsalade en rijst.
  • Jackfruitsaté

    Instructievideo - 00:38 min.

Jackfruitsaté

Deze spiesjes zijn helemaal vegan-proof.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig