Chocoladeijsjes

2 ijshoorntjes + 2 flinke bollen zelfgemaakt chocoladeijs = dubbel zo lekker!

680 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 6 uur wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Klop de slagroom stijf met een mixer. Meng de chocolademelk en gecondenseerde melk met een spatel voorzichtig door de slagroom. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in 4-6 uur bevriezen.

  2. Zet 2 uur voor het serveren van de ijsjes de pot hazelnootpasta in een kom heet water en laat de pasta in 5 min. vloeibaar worden. Doop de rand van de ijshoorntjes een ½ cm in de pot chocoladepasta, zodat er een dunne chocoladerand ontstaat. Bestrooi de chocoladeranden direct rondom met de hagelslag. Laat de ijshoorntjes minstens 2 uur op een bord in de koelkast hard worden tot gebruik.

  3. Schep met de ijslepel op elk ijshoorntje twee flinke bollen chocolade-ijs.

  • bewaartipHet chocolade-ijs is 2 weken houdbaar in de vriezer. Haal het 10 min. voor gebruik uit de vriezer om wat zachter te laten worden.
  • variatietipJe kunt eventueel nog extra ingrediënten toevoegen aan het ijs, zoals AH Choco’s hazelnoot, AH Choco’s crunch, AH Mokkaboontjes. Of besprenkel het ijs met extra gesmolten hazelnootpasta of chocolade.

Chocoladeijsjes

2 ijshoorntjes + 2 flinke bollen zelfgemaakt chocoladeijs = dubbel zo lekker!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig