Krieltjessalade met komkommer en milde jalapeñopesto

Deze zomerse aardappelsalade met krieltjes en komkommer is perfect voor bij de barbecue.

425 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 10 min. wachten

licht pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de krieltjes in water in 12 min. gaar. Snijd de komkommer in blokjes van een ½ cm. Halveer de rode ui en snijd in flinterdunne plakken. Leg de plakjes ui in 2 el van het jalapeñovocht (per 4 personen) uit het potje. Schep na 5 min. even om, zodat alle plakjes ui marineren.

  2. Maal de plakjes jalapeñopeper in de keukenmachine met 1 el van het jalapeñovocht (per 4 personen), de koriander, feta en olie tot een grove pasta. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

  3. Giet de krieltjes af en laat afkoelen tot lauwwarm. Giet de rode ui af. Giet de mais af. Meng de krieltjes, komkommer, ui en mais in een grote schaal. Schep de dressing erdoor. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

  • bewaartipJe kunt deze salade van tevoren maken. In een goed afgesloten bak kun je hem 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Laat op kamertemperatuur komen voordat je hem serveert.

Krieltjessalade met komkommer en milde jalapeñopesto

Deze zomerse aardappelsalade met krieltjes en komkommer is perfect voor bij de barbecue.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig