Gezonde koekjes met banaan, rozijnen en kaneel

Als tussendoortje, voor in de pauze of gewoon bij de thee.

165 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 15 min. oventijd

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Prak de bananen met een vork heel fijn. Meng het tarwemeel met het bakpoeder. Roer het meelmengsel samen met de kaneel en rozijnen door de gepureerde bananen.

  2. Schep met een eetlepel gelijke hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met het sesamzaad en druk de hoopjes iets plat.

  3. Bak de koekjes in het midden van de oven ca. 15 min. tot ze goudbruin zijn. De koekjes blijven redelijk zacht.

  • variatietipVervang de rozijnen eens door eenzelfde hoeveelheid gedroogde mangostukjes.
  • bereidingstipAls je steekringen gebruikt om het beslag in te scheppen, krijg je mooie ronde koekjes.

Gezonde koekjes met banaan, rozijnen en kaneel

Als tussendoortje, voor in de pauze of gewoon bij de thee.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig