Verwarm de oven voor op 175 °C. Prak de bananen met een vork heel fijn. Meng het tarwemeel met het bakpoeder. Roer het meelmengsel samen met de kaneel en rozijnen door de gepureerde bananen.
Schep met een eetlepel gelijke hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met het sesamzaad en druk de hoopjes iets plat.
Bak de koekjes in het midden van de oven ca. 15 min. tot ze goudbruin zijn. De koekjes blijven redelijk zacht.
Gezonde koekjes met banaan, rozijnen en kaneel
Als tussendoortje, voor in de pauze of gewoon bij de thee.
- variatietipVervang de rozijnen eens door eenzelfde hoeveelheid gedroogde mangostukjes.
- bereidingstipAls je steekringen gebruikt om het beslag in te scheppen, krijg je mooie ronde koekjes.
Gezonde koekjes met banaan, rozijnen en kaneel
Als tussendoortje, voor in de pauze of gewoon bij de thee.
6 porties
165 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Prak de bananen met een vork heel fijn. Meng het tarwemeel met het bakpoeder. Roer het meelmengsel samen met de kaneel en rozijnen door de gepureerde bananen.
Schep met een eetlepel gelijke hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met het sesamzaad en druk de hoopjes iets plat.
Bak de koekjes in het midden van de oven ca. 15 min. tot ze goudbruin zijn. De koekjes blijven redelijk zacht.
variatietip:Vervang de rozijnen eens door eenzelfde hoeveelheid gedroogde mangostukjes.
bereidingstip:Als je steekringen gebruikt om het beslag in te scheppen, krijg je mooie ronde koekjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 bananen
120 g volkorentarwemeel
1 tl bakpoeder
1 tl gemalen kaneel
50 g rozijnen
20 g sesamzaad
Dit heb je nodig
bakpapier