Snipper de ui. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Verhit de helft van de olie en fruit de ui met de kaneel in 3 min. zacht en glazig. Halveer de cherrytomaten en voeg ze toe. Bak ze 2 min. mee. Laat op een bord afkoelen.
Doe de couscous in een schaal en schenk de rest van de olie erbij. Roer vervolgens de knoflook erdoor. Schenk de hete bouillon erbij en laat 5 min. wellen. Voeg de rozijnen, peterselie en het ui-tomatenmengsel toe, meng alle ingrediënten en serveer in de schaal.
Couscous met kaneel en rozijnen
Een mix van kleuren, geuren en smaken. Heerlijk zachtzoet bijgerecht dat ook nog eens mooi op tafel staat.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Couscous met kaneel en rozijnen
Een mix van kleuren, geuren en smaken. Heerlijk zachtzoet bijgerecht dat ook nog eens mooi op tafel staat.
bijgerecht
6 personen
325 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de knoflook en de peterselie fijn. Verhit de helft van de olie en fruit de ui met de kaneel in 3 min. zacht en glazig. Halveer de cherrytomaten en voeg ze toe. Bak ze 2 min. mee. Laat op een bord afkoelen.
Doe de couscous in een schaal en schenk de rest van de olie erbij. Roer vervolgens de knoflook erdoor. Schenk de hete bouillon erbij en laat 5 min. wellen. Voeg de rozijnen, peterselie en het ui-tomatenmengsel toe, meng alle ingrediënten en serveer in de schaal.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 ui
1 teen knoflook
3 el verse peterselie
4 el traditionele olijfolie
1 tl gemalen kaneel
250 g cherrytomaten
300 g couscous
300 ml groentebouillontabletten
100 g rozijnen