Linzenstoof met bloemkool en vegastukjes

De pittige harissa maakt deze vega linzenstoof extra lekker.

25 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de ui in halve ringen. Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes. Snijd de knoflook uit het potje van de paprika fijn. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten.

  2. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en bloemkool 5 min. op middelhoog vuur.

  3. Voeg het water, de paprika, tomaten en harissa toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 15 min. op laag vuur stoven. Druk de tomaten stuk met een houten lepel en roer af en toe.

  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de vegetarische stukjes 5 min. op middelhoog vuur.

  5. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Meng de linzen en de helft van de peterselie door de stoof. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de vegetarische stukjes erover en bestrooi met de rest van de peterselie. Lekker om te besprenkelen met Turkse yoghurt.

Linzenstoof met bloemkool en vegastukjes

De pittige harissa maakt deze vega linzenstoof extra lekker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig