Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang 100 ml kookvocht op (per 4 personen).
Halveer ondertussen de tomaten, snijd de ui in flinterdunne halve ringen en snijd de rucola grof.
Meng de pesto, kip, kaas en het kookvocht door de pasta. Schep de tomaat, ui en rucola erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pasta pesto met kip en tomaat
Zo'n recept waar je eens in de zoveel tijd naar smacht: pasta pesto met kip en tomaat. Lekker én snel.
- variatietipOok lekker met volkoren penne.
- variatietipJe kunt deze pasta pesto ook met volkoren penne maken.
- vegatipMaak ook eens deze vegetarische pasta pesto met kipstuckjes.
Pasta pesto met kip en tomaat
Zo'n recept waar je eens in de zoveel tijd naar smacht: pasta pesto met kip en tomaat. Lekker én snel.
hoofdgerecht
4 personen
540 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang 100 ml kookvocht op (per 4 personen).
Halveer ondertussen de tomaten, snijd de ui in flinterdunne halve ringen en snijd de rucola grof.
Meng de pesto, kip, kaas en het kookvocht door de pasta. Schep de tomaat, ui en rucola erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:Ook lekker met volkoren penne.
variatietip:Je kunt deze pasta pesto ook met volkoren penne maken.
vegatip:Maak ook eens deze vegetarische pasta pesto met kipstuckjes (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1195776).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
300 g penne
500 g cherrytomaten
1 middelgrote ui
85 g rucola
95 g groene pesto in potje (duoverpakking)
200 g gekookte kipreepjes
75 g geraspte kaas pittig 45+