Groene-groentesoep met andijvie

Een makkelijke manier om lekker veel groentjes binnen te krijgen? Lunchen met deze groene-groentesoep!

350 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de ui in stukken en de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook en aardappel 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de andijvie toe en bak nog 3 min. mee.

  2. Voeg 1 liter water (per 4 personen) en het bouillonblokje toe en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken met de deksel schuin op de pan. Voeg de laatste 4 min. de bevroren tuinerwtjes toe.

  3. Neem de pan van het vuur, voeg
 ¾ van de zuivelspread toe en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Breng op smaak met peper.


  4. Meng de rest van de zuivelspread met 1 el water (per 4 personen). Verdeel de soep over kommen. Schep in elke kom 1 el zuivelspread en vorm met behulp van een theelepel een mooie swirl. Bestrooi met de pompoenpitten.

  • achtergrondinfoHet bouillonblokje minder zout staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
  • serveertipLekker met wat geroosterd volkorenbrood.

Groene-groentesoep met andijvie

Een makkelijke manier om lekker veel groentjes binnen te krijgen? Lunchen met deze groene-groentesoep!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig