Zoete aardappelsoep

Een slanke vegetarische soep die je het liefst elke week wil maken. Extra lekker deze zoete aardappelsoep door de kurkuma, gember, koriander, komijnzaad en peterselie.

350 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien grof. Snijd de knoflook grof. Schil de kurkuma en de gember en snijd in dunne plakjes. Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke stukken. Pluk de koriander en peterselie en snijd de steeltjes fijn. Bewaar het blad.

  2. Verhit ⅗ olie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook, kurkuma en gember 5 min. Voeg de steeltjes van koriander en peterselie, de komijnpoeder en chilivlokken toe en bak 3 min. mee.

  3. Voeg de zoete aardappel toe en schenk het water erbij. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en breng aan de kook. Breng op smaak met peper eventueel zout en laat 20 min. koken op laag vuur met het deksel op de pan.

  4. Snijd ondertussen de blaadjes koriander en peterselie fijn. Pureer de soep met een staafmixer, verdeel over de soepkommen. Bestrooi met de kruiden en besprenkel met de rest van de olie.

Zoete aardappelsoep

Een slanke vegetarische soep die je het liefst elke week wil maken. Extra lekker deze zoete aardappelsoep door de kurkuma, gember, koriander, komijnzaad en peterselie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig