Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood in plakken van 1 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de traditionele olie en meng goed. Rooster in ca. 10 min. knapperig. Keer halverwege.
Kerf ondertussen de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze onder in kokend water tot het velletje omkrult. Dompel ze vervolgens onder in koud water. Ontvel de tomaten en snijd in stukjes van een ½ cm.
Snijd de tenen knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de rest van de traditionele olie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en zout toe en bak 2 min.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Scheur ondertussen het basilicum grof. Voeg de stukjes tomaat, het water en ⅔ van de blaadjes basilicum toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 10 min. koken. Voeg het brood toe en kook nog 5 min. Druk het brood met een houten lepel in stukjes.
Verdeel de soep over kommen. Besprenkel met de extra vierge olie en bestrooi met de rest van het basilicum.
Tomaat-broodsoep met basilicum
Deze gezonde tomatensoep (geïnspireerd pappa al pomodoro) is ideaal als maaltijdsoep.
- bereidingstipBrood dat al wat ouder is, hoeft maar 5 min. geroosterd te worden in de oven.
- serveertipDeze soep kan zowel warm als koud gegeten worden.
Tomaat-broodsoep met basilicum
Deze gezonde tomatensoep (geïnspireerd pappa al pomodoro) is ideaal als maaltijdsoep.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD151846_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
355 kcal
30 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het brood in plakken van 1 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de traditionele olie en meng goed. Rooster in ca. 10 min. knapperig. Keer halverwege.
Kerf ondertussen de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze onder in kokend water tot het velletje omkrult. Dompel ze vervolgens onder in koud water. Ontvel de tomaten en snijd in stukjes van een ½ cm.
Snijd de tenen knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de rest van de traditionele olie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en zout toe en bak 2 min.
Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Scheur ondertussen het basilicum grof. Voeg de stukjes tomaat, het water en ⅔ van de blaadjes basilicum toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 10 min. koken. Voeg het brood toe en kook nog 5 min. Druk het brood met een houten lepel in stukjes.
Verdeel de soep over kommen. Besprenkel met de extra vierge olie en bestrooi met de rest van het basilicum.
bereidingstip:Brood dat al wat ouder is, hoeft maar 5 min. geroosterd te worden in de oven.
serveertip:Deze soep kan zowel warm als koud gegeten worden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g AH Liefde & Passie volkorenbroden
3 el traditionele olijfolie
10 trostomaten
2 tenen knoflook
1 rode ui
35 g tomatenpuree
15 g verse basilicum
400 ml water
1 el olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
bakpapier