Plaattaart met vegan kaas en groenten

Drukke dag en energie nodig voor andere dingen? Met maar 6 ingrediënten zet jij deze plaattaart op tafel.

440 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 25 min. oventijd

licht pittig

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakken deeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de randen goed aan. Snijd rondom lichtjes een rand in van 2 cm breed. Prik het deel binnen de rand in met een vork. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

  2. Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan of wok. Bak de ui 5 min. onder regelmatig omscheppen. Bak de roerbakgroente 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Snijd de peterselie fijn. Pureer de helft met ¾ van de plantaardige plak en het water met de staafmixer tot een gladde spread.

  4. Haal het deeg uit de oven en verdeel de peterseliespread en het ui-roerbakgroentemengsel binnen de rand van het deeg.

  5. Bak de taart ca. 15 min. in het midden van de oven. Bestrooi voor het serveren met de rest van de plantaardige kaas en de rest van de peterselie.

  • combinatietipLekker met geroosterde hazelnoten.

Plaattaart met vegan kaas en groenten

Drukke dag en energie nodig voor andere dingen? Met maar 6 ingrediënten zet jij deze plaattaart op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig