Zeef het bakmeel, zout en de helft van de kaneel boven een ruime kom. Klop met een garde het bier erdoor tot een glad beslag. Dek af met een schone theedoek en laat 45 min. rusten.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 185 °C. Gebruik eventueel een keukenthermometer om de temperatuur te bepalen.
Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels elk in ca. 5 plakken van 1 cm. Meng de suiker met de rest van de kaneel in een ondiepe schaal.
Haal met een vork 1 voor 1 de appelschijven door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Bak de appelbeignets in delen met ca. 6 tegelijk in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Haal ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Wentel ze aan beide kanten door de kaneelsuiker en serveer warm of lauw.
Vegan appelbeignets
Geen oud & nieuw zonder (vegan) appelbeignets.
- variatietipOp dezelfde manier kan er ook met ander fruit beignets gemaakt worden. Bijvoorbeeld met banaan, ananas of perzik.
- bereidingstipLiever geen bier in de beignets? Gebruik dan 330 ml bruiswater.
- bewaartipDe overgebleven appelbeignets kunnen in de oven opnieuw worden opgewarmd. Verwarm de oven voor op 180°C en warm de beignets daarin 10 minuten op.
Vegan appelbeignets
Geen oud & nieuw zonder (vegan) appelbeignets.
30 porties
100 kcal
30 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Zeef het bakmeel, zout en de helft van de kaneel boven een ruime kom. Klop met een garde het bier erdoor tot een glad beslag. Dek af met een schone theedoek en laat 45 min. rusten.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 185 °C. Gebruik eventueel een keukenthermometer om de temperatuur te bepalen.
Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels elk in ca. 5 plakken van 1 cm. Meng de suiker met de rest van de kaneel in een ondiepe schaal.
Haal met een vork 1 voor 1 de appelschijven door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden. Bak de appelbeignets in delen met ca. 6 tegelijk in ca. 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Haal ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Wentel ze aan beide kanten door de kaneelsuiker en serveer warm of lauw.
variatietip:Op dezelfde manier kan er ook met ander fruit beignets gemaakt worden. Bijvoorbeeld met banaan, ananas of perzik.
bereidingstip:Liever geen bier in de beignets? Gebruik dan 330 ml bruiswater.
bewaartip:De overgebleven appelbeignets kunnen in de oven opnieuw worden opgewarmd. Verwarm de oven voor op 180°C en warm de beignets daarin 10 minuten op.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
¼ tl zout
2 el gemalen kaneel
330 ml bier
2 l arachideolie
6 friszoete appels
120 g kristalsuiker
Dit heb je nodig
appelboor