Witte chocolademousse met kletskoppen

Witte chocolademousse + kletskop: maar 4 ingrediënten! Makkelijk toch? Moeilijk: wachten tot het klaar is.

250 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 4 uur wachten

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de chocolade in een kom boven een pan met een laagje heet water. De kom mag het water niet raken (au bain-marie). Laat de chocolade voor ¾ smelten. Zet het vuur uit en laat de chocolade iets afkoelen.

  2. Splits het ei. De dooier wordt niet gebruikt. Klop het eiwit met een mixer stijf in 4 min. tot het glanst en pieken vormt.

  3. Klop de slagroom in 5 min. op met de mixer. Meng 3 el van de slagroom (per 4 personen) door de chocolade tot alles goed gemengd is. Schep het chocolade-roommengsel door de rest van de opgeklopte slagroom.

  4. Spatel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het chocolade-roommengsel, zodat er zoveel mogelijk lucht in de mousse blijft. Zet de mousse afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

  5. Leg de kletskoppen op de bordjes. Doop 2 ovale eetlepels in een bakje heet water. Maak met de warme lepels quenelles van de mousse en leg op elke kletskop een quenelle.

  • bewaartipJe kunt de mousse een dag van tevoren helemaal maken. Leg de mousse vlak voor het serveren op de kletskoppen.
  • combinatietipDit gerechtje is onderdeel van een grand dessert, waarbij meerdere desserts geserveerd worden. Neem eens een kijkje op ah.nl/allerhande/grand-dessert.
  • combinatietipWijntip bij grand dessert: Solatio Vino Frizzante Rosato.
  • achtergrondinfoHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Witte chocolademousse met kletskoppen

Witte chocolademousse + kletskop: maar 4 ingrediënten! Makkelijk toch? Moeilijk: wachten tot het klaar is.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig