Doe de chocolade in een kom boven een pan met een laagje heet water. De kom mag het water niet raken (au bain-marie). Laat de chocolade voor ¾ smelten. Zet het vuur uit en laat de chocolade iets afkoelen.
Splits het ei. De dooier wordt niet gebruikt. Klop het eiwit met een mixer stijf in 4 min. tot het glanst en pieken vormt.
Klop de slagroom in 5 min. op met de mixer. Meng 3 el van de slagroom (per 4 personen) door de chocolade tot alles goed gemengd is. Schep het chocolade-roommengsel door de rest van de opgeklopte slagroom.
Spatel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het chocolade-roommengsel, zodat er zoveel mogelijk lucht in de mousse blijft. Zet de mousse afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Leg de kletskoppen op de bordjes. Doop 2 ovale eetlepels in een bakje heet water. Maak met de warme lepels quenelles van de mousse en leg op elke kletskop een quenelle.
Witte chocolademousse met kletskoppen
Witte chocolademousse + kletskop: maar 4 ingrediënten! Makkelijk toch? Moeilijk: wachten tot het klaar is.
- bewaartipJe kunt de mousse een dag van tevoren helemaal maken. Leg de mousse vlak voor het serveren op de kletskoppen.
- combinatietipDit gerechtje is onderdeel van een grand dessert, waarbij meerdere desserts geserveerd worden. Neem eens een kijkje op ah.nl/allerhande/grand-dessert.
- combinatietipWijntip bij grand dessert: Solatio Vino Frizzante Rosato.
- achtergrondinfoHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
Witte chocolademousse met kletskoppen
Witte chocolademousse + kletskop: maar 4 ingrediënten! Makkelijk toch? Moeilijk: wachten tot het klaar is.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD157491_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
250 kcal
20 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Doe de chocolade in een kom boven een pan met een laagje heet water. De kom mag het water niet raken (au bain-marie). Laat de chocolade voor ¾ smelten. Zet het vuur uit en laat de chocolade iets afkoelen.
Splits het ei. De dooier wordt niet gebruikt. Klop het eiwit met een mixer stijf in 4 min. tot het glanst en pieken vormt.
Klop de slagroom in 5 min. op met de mixer. Meng 3 el van de slagroom (per 4 personen) door de chocolade tot alles goed gemengd is. Schep het chocolade-roommengsel door de rest van de opgeklopte slagroom.
Spatel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het chocolade-roommengsel, zodat er zoveel mogelijk lucht in de mousse blijft. Zet de mousse afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Leg de kletskoppen op de bordjes. Doop 2 ovale eetlepels in een bakje heet water. Maak met de warme lepels quenelles van de mousse en leg op elke kletskop een quenelle.
bewaartip:Je kunt de mousse een dag van tevoren helemaal maken. Leg de mousse vlak voor het serveren op de kletskoppen.
combinatietip:Dit gerechtje is onderdeel van een grand dessert, waarbij meerdere desserts geserveerd worden. Neem eens een kijkje op ah.nl/allerhande/grand-dessert.
combinatietip:Wijntip bij grand dessert: Solatio Vino Frizzante Rosato.
achtergrondinfo:Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g witte chocolade
1 middelgroot ei
75 ml verse slagroom
4 kletskoppen