Bananenscones met hagelslag

Bananenscones bij de brunch, met hagelslag in de hoofdrol. Beter kun je de dag niet beginnen!

460 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 15 min. oventijd / 10 min. wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Zeef de bloem boven een kom en voeg de bakpoeder, poedersuiker en het zout toe. Snijd de boter in blokjes, voeg toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Prak de helft van de bananen fijn en snijd de rest in stukjes. Klop het ei los met de geprakte banaan, het vanille-extract en de karnemelk en voeg toe. Kneed kort tot een samenhangend deeg. Meng 150 g hagelslag (per 8 stuks) door het deeg.

  2. Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het deeg met de deegroller uit tot een cirkel van Ø 20 cm en ca. 1 cm dik. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met wat karnemelk en snijd in 8 gelijke punten (per 8 stuks). Haal de punten los van elkaar. Bak in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat ca. 10 min. afkoelen. Serveer de scones met de slagroom, frambozen, stukjes banaan en de rest van de hagelslag.

Bananenscones met hagelslag

Bananenscones bij de brunch, met hagelslag in de hoofdrol. Beter kun je de dag niet beginnen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig