Gnocchi met witte asperges, carbonarasaus en spekjes 

Deze romige gnocchi maak je met slechts 5 ingrediënten. In de hoofdrol? Witte asperges!

540 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze in stukken van 2 cm. Snijd heel dikke asperges eventueel in de lengte doormidden.

  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 10 min. goudgeel en knapperig.

  3. Snipper ondertussen de sjalotten fijn. Doe na 4 min. de asperges bij de gnocchi. Schep regelmatig om. Bak de laatste 2 min. de gesnipperde sjalotten mee. Voeg de pastasaus en het water toe, roer door en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

  4. Verdeel de gnocchi en asperges over diepe borden en bestrooi met de slamelange.

  • vegatipVervang de pastasaus carbonara door 450 g verse pastasaus funghi (bakje 225 g, koelvers).

Gnocchi met witte asperges, carbonarasaus en spekjes 

Deze romige gnocchi maak je met slechts 5 ingrediënten. In de hoofdrol? Witte asperges!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig