Schil de witte asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder de houtachtige onderkant van de witte en groene asperges en snijd in stukken van 2 cm. Haal de blaadjes salie uit het bakje Italiaanse kruidenmix van de takjes af en snijd in reepjes (de rest van de kruiden gebruik je niet, zie tip).
Doe de gnocchi in een vuurvaste kom, giet er ruim kokend water over, laat 3 min. staan en giet af.
Smelt het 100% plantaardig alternatief voor roomboter in een grote hapjespan op middelhoog vuur en voeg de gnocchi, asperges en salie toe. Bak ca. 10 min. tot goudgeel en knapperig. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep regelmatig om.
Verdeel over diepe borden en serveer.
Vegan gnocchi met groene asperges
Met deze vegan gnocchi met groene asperges zet jij een mooi vol bord op tafel, en dat met maar 5 ingredienten!
- combinatietipLekker met plantaardige rasp Italiaanse stijl (zak 200 g).
- bereidingstipGebruik de overgebleven kruiden in een heerlijke vega bolognesesaus.
- achtergrondinfoNiet alle gnocchi is veganistisch, dit specifieke product van AH is dat wel.
Vegan gnocchi met groene asperges
Met deze vegan gnocchi met groene asperges zet jij een mooi vol bord op tafel, en dat met maar 5 ingredienten!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD163125_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
590 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de witte asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden. Verwijder de houtachtige onderkant van de witte en groene asperges en snijd in stukken van 2 cm. Haal de blaadjes salie uit het bakje Italiaanse kruidenmix van de takjes af en snijd in reepjes (de rest van de kruiden gebruik je niet, zie tip).
Doe de gnocchi in een vuurvaste kom, giet er ruim kokend water over, laat 3 min. staan en giet af.
Smelt het 100% plantaardig alternatief voor roomboter in een grote hapjespan op middelhoog vuur en voeg de gnocchi, asperges en salie toe. Bak ca. 10 min. tot goudgeel en knapperig. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep regelmatig om.
Verdeel over diepe borden en serveer.
combinatietip:Lekker met plantaardige rasp Italiaanse stijl (zak 200 g).
bereidingstip:Gebruik de overgebleven kruiden in een heerlijke vega bolognesesaus.
achtergrondinfo:Niet alle gnocchi is veganistisch, dit specifieke product van AH is dat wel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g verse witte asperges
350 g verse groene asperges
20 g verse Italiaanse kruidenmix
1 kg gnocchi
100 g ongezouten plantenmargarine
Dit heb je nodig
dunschiller