Verwijder de houtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Snijd de ui in ringen. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg de asperges toe en bak 3 min.
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg ondertussen de rest van de boter en de rucola toe aan het aspergemengsel. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de diepe borden en verkruimel de kaas erover.
Gnocchi met groene asperges
Italiaans gerecht met gnocchi en asperges, en ook rucola en geitenkaas. Een perfecte combinatie. P.S. Snel klaar!
- variatietipLiever vlees in plaats van vegetarisch? Vervang de geitenkaas dan door 100 g in stukjes gesneden flinterdunne rauwe ham en verdeel deze over de gnocchi.
- variatietipIn plaats van een gepocheerd ei smaakt een gekookt of gebakken ei ook lekker bij dit gerecht.
Ei pocheren
Instructievideo - 00:47 min.
Gnocchi met groene asperges
Italiaans gerecht met gnocchi en asperges, en ook rucola en geitenkaas. Een perfecte combinatie. P.S. Snel klaar!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_048506_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 porties
440 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de houtige onderkant van de asperges. Snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Snijd de ui in ringen. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg de asperges toe en bak 3 min.
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg ondertussen de rest van de boter en de rucola toe aan het aspergemengsel. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de diepe borden en verkruimel de kaas erover.
variatietip:Liever vlees in plaats van vegetarisch? Vervang de geitenkaas dan door 100 g in stukjes gesneden flinterdunne rauwe ham en verdeel deze over de gnocchi.
variatietip:In plaats van een gepocheerd ei smaakt een gekookt of gebakken ei ook lekker bij dit gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
500 g verse groene asperges
2 rode uien
50 g ongezouten roomboter
500 g gnocchi
75 g rucola
145 g Bettine Blanc geitenkaas 50+