Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de sjalotten in zo dun mogelijke ringen. Doe ze in een kom met de balsamicoazijn, ⅗ van de olie, peper en eventueel zout en marineer ze minimaal 30 min.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en meng in een grote kom met de rest van de olie. Scheur het brood in grove stukken en meng met de kaas. Verdeel de croutons over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 15 min. goudgeel. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in kwarten. Meng de aardbeien met de spinazie, croutons, sjalotten en dressing.
Salade van aardbeien met Parmezaanse-kaascroutons
Verrassend lekker: een salade van aardbeien met Parmezaanse kaas. De perfecte zoet-zout combinatie.
- variatietip Hou je van knoflookcroutons? Pers dan 2 tenen knoflook en meng ze voor het bakken met het brood, een ½ tl zout en de olie.
- wijntipEen zomerse rosé uit de Provence, bijvoorbeeld van de grenache- druif, past heel goed bij de fruitige, aromatische smaak van aardbei.
Salade van aardbeien met Parmezaanse-kaascroutons
Verrassend lekker: een salade van aardbeien met Parmezaanse kaas. De perfecte zoet-zout combinatie.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD164953_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
435 kcal
35 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de sjalotten in zo dun mogelijke ringen. Doe ze in een kom met de balsamicoazijn, ⅗ van de olie, peper en eventueel zout en marineer ze minimaal 30 min.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en meng in een grote kom met de rest van de olie. Scheur het brood in grove stukken en meng met de kaas. Verdeel de croutons over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 15 min. goudgeel. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in kwarten. Meng de aardbeien met de spinazie, croutons, sjalotten en dressing.
variatietip: Hou je van knoflookcroutons? Pers dan 2 tenen knoflook en meng ze voor het bakken met het brood, een ½ tl zout en de olie.
wijntip:Een zomerse rosé uit de Provence, bijvoorbeeld van de grenache- druif, past heel goed bij de fruitige, aromatische smaak van aardbei.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 sjalotten
3 el balsamicoazijn
5 el extra vierge olijfolie
60 g Parmezaanse kaas
1 vers petit stokbrood
500 g verse aardbeien
200 g babyspinazie
Dit heb je nodig
bakpapier