Salade van aardbeien met Parmezaanse-kaascroutons

Verrassend lekker: een salade van aardbeien met Parmezaanse kaas. De perfecte zoet-zout combinatie.

435 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 15 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de sjalotten in zo dun mogelijke ringen. Doe ze in een kom met de balsamicoazijn, ⅗ van de olie, peper en eventueel zout en marineer ze minimaal 30 min.

  2. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas en meng in een grote kom met de rest van de olie. Scheur het brood in grove stukken en meng met de kaas. Verdeel de croutons over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 15 min. goudgeel. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  3. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in kwarten. Meng de aardbeien met de spinazie, croutons, sjalotten en dressing.

  • variatietip Hou je van knoflookcroutons? Pers dan 2 tenen knoflook en meng ze voor het bakken met het brood, een ½ tl zout en de olie.
  • wijntipEen zomerse rosé uit de Provence, bijvoorbeeld van de grenache- druif, past heel goed bij de fruitige, aromatische smaak van aardbei.

Gerelateerde recepten

Salade van aardbeien met Parmezaanse-kaascroutons

Verrassend lekker: een salade van aardbeien met Parmezaanse kaas. De perfecte zoet-zout combinatie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig