Pastasalade met babyromaine en rucolapesto

Deze pastasalade met pesto en frisse babyromaine is perfect voor een picknick!

650 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

pittig

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Doe in een ruime kom en meng er ⅙ van de olie door.

  2. Snijd de sjalotten in dunne ringen. Snijd de courgettes in blokjes van ca. 2 cm. Verhit ⅓ van de olie in een grote koekenpan en bak de sjalotten met de chilivlokken op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin, roer regelmatig. Voeg de laatste 5 min. de courgette toe, bak mee en meng het groentemengsel door de pasta.

  3. Hak de walnoten grof en pluk de basilicumblaadjes van de takjes. Doe de helft van de walnoten met de basilicumblaadjes, rucola, de knoflook en de rest van de olie in de hoge beker. Pureer met de staafmixer tot pesto. Voeg eventueel 1 el water (per 4 personen) toe om het geheel smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de pesto door de pasta.

  4. Scheur de blaadjes van de kropjes babyromaine grof en schep door de pasta. Snijd de peterselie, dille en olijven grof. Meng de helft ervan door de pasta. Schep de pastasalade op een schaal en bestrooi met de rest van de walnoten, peterselie, dille, olijven, peper en eventueel zout.

  • wijntipKruidig en fris, dat wil je hierbij drinken. Veel witte Italiaanse wijnen voldoen daaraan: verdicchio of vermentino.

Pastasalade met babyromaine en rucolapesto

Deze pastasalade met pesto en frisse babyromaine is perfect voor een picknick!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig