Snijd de banaan in plakjes van ca. 2 cm en doe in een diepvriesbakje. Laat in minimaal 4 uur bevriezen. Ontpit ondertussen de dadel.
Doe de plakjes bevroren banaan, de frambozen, dadel, havermout, amandeldrink en amandelpasta in de blender of hoge beker van de staafmixer. Pureer tot een gladde smoothie.
Schenk de smoothie in een hoog glas en serveer meteen.
Frambozensmoothie met banaan en amandeldrink
Deze roze, vegan smoothie maak je met friszoete frambozen, een dadel en amandelpasta.
- combinatietipLekker met 1 el gepeld hennepzaad erop.
- bereidingstipWeinig tijd? Sla stap 1 over en gebruik een niet-bevroren banaan. De smoothie is dan iets minder dik en romig.
- bereidingstipNiet het seizoen voor frambozen? Gebruik dan 175 g frambozen uit de diepvries. Die hoef je niet eerst te laten ontdooien. Je kunt ook ander fruit gebruiken, zoals aardbeien, blauwe bessen of mango.
Frambozensmoothie met banaan en amandeldrink
Deze roze, vegan smoothie maak je met friszoete frambozen, een dadel en amandelpasta.
1 personen
395 kcal
1 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Snijd de banaan in plakjes van ca. 2 cm en doe in een diepvriesbakje. Laat in minimaal 4 uur bevriezen. Ontpit ondertussen de dadel.
Doe de plakjes bevroren banaan, de frambozen, dadel, havermout, amandeldrink en amandelpasta in de blender of hoge beker van de staafmixer. Pureer tot een gladde smoothie.
Schenk de smoothie in een hoog glas en serveer meteen.
combinatietip:Lekker met 1 el gepeld hennepzaad erop.
bereidingstip:Weinig tijd? Sla stap 1 over en gebruik een niet-bevroren banaan. De smoothie is dan iets minder dik en romig.
bereidingstip:Niet het seizoen voor frambozen? Gebruik dan 175 g frambozen uit de diepvries. Die hoef je niet eerst te laten ontdooien. Je kunt ook ander fruit gebruiken, zoals aardbeien, blauwe bessen of mango.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 rijpe banaan
1 verse medjouldadel
175 g verse frambozen
20 g havermout
200 ml amandeldrink ongezoet
1 el amandelpasta
Dit heb je nodig
staafmixer of blender