Lavacake uit de airfryer

Airfryer-festijn! Maak deze decadente chocoladetaartjes met frambozen eens.

805 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 15 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Vet de ramekins in met de 5 g boter (per 2 personen) en bestrooi met de cacaopoeder. Zorg ervoor dat de randen en bodem goed bedekt zijn met de cacao.

  2. Breek de chocolade in stukjes, snijd de rest van de boter in blokjes. Breng een kleine pan met een laagje water aan de kook. Doe de chocolade, boter en suiker in een hittebestendige kom die in de pan past, zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bainmarie). Roer regelmatig.

  3. Klop ondertussen de eieren los.

  4. Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Neem het chocolademengsel van het vuur en laat 5 min. afkoelen. Roer de losgeklopte eieren en het vanille-extract erdoor. Zeef de bloem erboven en spatel tot een glad beslag.

  5. Vul de ramekins met het beslag en bak de cakejes 7 min. in de airfryer. Laat 3 min. afkoelen. Leg op elke ramekin een bordje. Draai de bordjes met de ramekins samen om zodat de cakejes op de bordjes vallen.

  6. Serveer de lavacakejes met de frambozen. Eet de cakejes warm, alleen dan loopt de vloeibare binnenkant eruit.

Gerelateerde recepten

Lavacake uit de airfryer

Airfryer-festijn! Maak deze decadente chocoladetaartjes met frambozen eens.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig