Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestuif de muffinholtes met wat bloem.
Breek de pure chocolade in stukken, snijd de boter in blokjes. Smelt de pure chocolade en boter au bain-marie.
Klop met de mixer de eieren 1 min. Voeg de suiker en het zout toe en mix 1 min. Voeg het chocolademengsel en het vanille-extract al mixend toe en mix nog 1 min. Zeef de bloem boven het mengsel en roer met een spatel luchtig door het beslag.
Verdeel de helft van het beslag over de muffinholtes. Leg er een blokje witte chocolade op en verdeel de rest van het beslag erover. Bak ca. 6 min. in de oven.
Haal de muffinvorm uit de oven en keer voorzichtig op een snijplank. Bestuif de lavacakes met het goudpoeder en serveer direct.
Mini lavacake met goud
De vloer is lava deze kerst. Maar dan wel het goede soort. Want van deze mini lavacake met goud spring je bijna op de tafel van geluk.
- variatietipJe kunt voor dit recept ook de gold glitter dust (potje) gebruiken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Mini lavacake met goud
Instructievideo - 00:51 min.
Mini lavacake met goud
De vloer is lava deze kerst. Maar dan wel het goede soort. Want van deze mini lavacake met goud spring je bijna op de tafel van geluk.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD171632_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
6 porties
265 kcal
10 min. bereiden
6 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestuif de muffinholtes met wat bloem.
Breek de pure chocolade in stukken, snijd de boter in blokjes. Smelt de pure chocolade en boter au bain-marie.
Klop met de mixer de eieren 1 min. Voeg de suiker en het zout toe en mix 1 min. Voeg het chocolademengsel en het vanille-extract al mixend toe en mix nog 1 min. Zeef de bloem boven het mengsel en roer met een spatel luchtig door het beslag.
Verdeel de helft van het beslag over de muffinholtes. Leg er een blokje witte chocolade op en verdeel de rest van het beslag erover. Bak ca. 6 min. in de oven.
Haal de muffinvorm uit de oven en keer voorzichtig op een snijplank. Bestuif de lavacakes met het goudpoeder en serveer direct.
variatietip:Je kunt voor dit recept ook de gold glitter dust (potje) gebruiken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
110 g pure chocolade
75 g ongezouten roomboter
2 middelgrote eieren
35 g fijne kristalsuiker
¼ tl zout
¼ tl vanille-extract
1 el tarwebloem
6 stukjes witte chocolade
1 tl gold glitter dust
Dit heb je nodig
muffinvorm 6-cups (AH Spaaractie, ingevet)
handmixer (AH Spaaractie)