Verwarm een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en rooster het korianderzaad, komijnzaad en mosterdzaad 2 min. Haal uit de pan en maal met het halve kaneelstokje, de kruidnagel, kardemom, peperkorrels en chilivlokken fijn in de keukenmachine.
Snijd de tenen knoflook grof. Schil de gember en snijd grof. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje eventueel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees grof. Voeg de knoflook, gember, peper en azijn toe aan de keukenmachine en maal alles tot een puree.
Doe de kip, puree, kurkuma en het zout in een kom en meng alles goed. Laat 1 uur marineren in de koelkast.
Snijd de uien in halve ringen. Snijd de tomaten in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Roerbak de uien 3 min. Voeg de tomaten, tamarindepasta en kokosbloesemsuiker toe en kook 2 min. mee.
Voeg de kip met de marinade toe, meng alles goed en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en gaar de kip in 45 min. op laag vuur.
Vindaloo
Vindaloo is in Engeland een van de populairste curry’s van de Indiase keuken. En als je 'm proeft met z'n specerijen en malse kip snap je meteen waarom.
- combinatietipLekker met witte rijst of zelfgemaakte naan
- achtergrondinfoVindaloo is een Indiaas stoofgerecht, dat veel gegeten wordt in de streek Goa. Het woord komt van het Portugese gerecht 'carne de vinha d’alhos' en is meegenomen door Portugese kolonisten. Er kunnen verschillende soorten vlees gestoofd worden met knoflook, azijn, gember, pepers en specerijen. Bijvoorbeeld lamsvlees, varkensvlees of kip. De Portugese versie is een stuk minder gekruid.
Vindaloo
Vindaloo is in Engeland een van de populairste curry’s van de Indiase keuken. En als je 'm proeft met z'n specerijen en malse kip snap je meteen waarom.
hoofdgerecht
4 personen
330 kcal
30 min. bereiden
1 uur 45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en rooster het korianderzaad, komijnzaad en mosterdzaad 2 min. Haal uit de pan en maal met het halve kaneelstokje, de kruidnagel, kardemom, peperkorrels en chilivlokken fijn in de keukenmachine.
Snijd de tenen knoflook grof. Schil de gember en snijd grof. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje eventueel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees grof. Voeg de knoflook, gember, peper en azijn toe aan de keukenmachine en maal alles tot een puree.
Doe de kip, puree, kurkuma en het zout in een kom en meng alles goed. Laat 1 uur marineren in de koelkast.
Snijd de uien in halve ringen. Snijd de tomaten in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Roerbak de uien 3 min. Voeg de tomaten, tamarindepasta en kokosbloesemsuiker toe en kook 2 min. mee.
Voeg de kip met de marinade toe, meng alles goed en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en gaar de kip in 45 min. op laag vuur.
combinatietip:Lekker met witte rijst of zelfgemaakte naan (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1189779)
achtergrondinfo:Vindaloo is een Indiaas stoofgerecht, dat veel gegeten wordt in de streek Goa. Het woord komt van het Portugese gerecht 'carne de vinha d’alhos' en is meegenomen door Portugese kolonisten. Er kunnen verschillende soorten vlees gestoofd worden met knoflook, azijn, gember, pepers en specerijen. Bijvoorbeeld lamsvlees, varkensvlees of kip. De Portugese versie is een stuk minder gekruid.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 tl korianderzaad
1 tl komijnzaad
2 tl mosterdzaad
½ kaneelstokje
1 tl gemalen kruidnagel
1 tl gemalen kardemom
2 tl zwarte peperkorrels
1 tl chilivlokken
5 tenen knoflook
20 g verse gember
1 rode peper
50 ml appel azijn
365 g kipdijfilet
1 tl gemalen kurkuma (koenjit)
1 tl zout
2 middelgrote uien
2 tomaten
3 el zonnebloemolie
2 el tamarindepasta
2 el kokosbloesemsuiker
Dit heb je nodig
vijzel of kleine keukenmachine