Ciabattina met aubergine, tomaat en geitenkaas

Knapperige aubergine en kruidige geitenkaas: je nieuwe favo combi. Lekker op een ciabatta met tomaat.

525 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 8 min. oventijd

licht pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de ciabattina’s in ca. 8 min. in het midden van de oven af.

  2. Snijd ondertussen de aubergine in de lengte in 4 plakken (per 4 personen) van ca. 1 cm dik. Meng de bloem met peper in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord. Meng de panko met de paprikapoeder, uienpoeder, peper en eventueel zout in een derde diep bord.

  3. Wentel de aubergineplakken achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko. Zorg ervoor dat de aubergine helemaal is bedekt met de panko. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de aubergine in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Keer halverwege en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Snijd ondertussen de tomaten in plakken. Snijd de broodjes open en beleg met de tomaat, rucola en aubergineschnitzel. Verdeel de geitenkaas in kleine stukjes erover en smeer een beetje uit. Dek af met de bovenkant van de broodjes en serveer.

Ciabattina met aubergine, tomaat en geitenkaas

Knapperige aubergine en kruidige geitenkaas: je nieuwe favo combi. Lekker op een ciabatta met tomaat.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig