Toast met kikkererwtenspread

Met kikkererwten, gebakken tomaten, gerookt-paprikapoeder en tahin maak je een snelle vegan spread voor op deze toast.

445 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd elke tomaat in 6 parten en snijd de peterselie fijn.

  2. Verhit de koekenpan met de olie en bak de tomaat 1 min. op hoog vuur.

  3. Doe de kikkererwten, gerookte-paprikapoeder, tahin, helft van de peterselie en de gebakken tomaten in een kom en prak met een vork of pureestamper grof. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Rooster ondertussen het brood in een broodrooster. Beleg het brood met de kikkererwtenspread en garneer met de pijnboompitten en de rest van de peterselie.

Toast met kikkererwtenspread

Met kikkererwten, gebakken tomaten, gerookt-paprikapoeder en tahin maak je een snelle vegan spread voor op deze toast.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig