Doe de tuinerwten in een kom en giet het kokende water over. Laat 5 min. staan en giet af.
Rooster ondertussen de sneetjes brood. Snijd de peterselie fijn. Pureer ¾ van de peterselie samen met de tuinerwten, knoflook, de de helft van de tahin, olie, en azijn in een hoge beker met een de staafmixer tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besmeer de sneetjes brood met de tuinerwtenspread. Besprenkel met de rest van de tahin en bestrooi met de paprikapoeder en de rest van de peterselie.
Toast met tuinerwtenspread en tahin
Een royale laag van deze heerlijke tuinerwtenspread maakt van elke boterham een feestje.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Toast met tuinerwtenspread en tahin
Een royale laag van deze heerlijke tuinerwtenspread maakt van elke boterham een feestje.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD173500_220x162_JPG.jpg)
4 personen
345 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de tuinerwten in een kom en giet het kokende water over. Laat 5 min. staan en giet af.
Rooster ondertussen de sneetjes brood. Snijd de peterselie fijn. Pureer ¾ van de peterselie samen met de tuinerwten, knoflook, de de helft van de tahin, olie, en azijn in een hoge beker met een de staafmixer tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besmeer de sneetjes brood met de tuinerwtenspread. Besprenkel met de rest van de tahin en bestrooi met de paprikapoeder en de rest van de peterselie.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g diepvries fijne tuinerwten
8 sneetjes volkorenbrood
7½ g verse platte peterselie
1 teen knoflook
2 el tahin sesampasta
3 el milde olijfolie
1 el witte natuurazijn
½ tl milde paprikapoeder
Dit heb je nodig
broodrooster
staafmixer met hoge beker