Zorg dat de roomboter goed koud is. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui en knoflook 4 min. op middelhoog vuur. Blus af met de port en fond en voeg de tijm en laurier toe. Breng aan de kook en laat in ca. 30 min. inkoken tot een derde.
Zeef de jus en doe terug in de pan. Roer de truffelolie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng de jus opnieuw aan de kook. Snijd ondertussen de koude boter in blokjes.
Haal de pan van het vuur en roer met een garde de boter door de jus.
Truffeljus (basisrecept)
Vlees of wild op het menu? Of juist iets met paddenstoelen? Met deze truffeljus geef je jouw herfst- en wintergerechten net dat beetje extra.
- variatietipIn plaats van de olie met truffel kan je ook 2 el truffeltapenade door de jus roeren.
Truffeljus (basisrecept)
Vlees of wild op het menu? Of juist iets met paddenstoelen? Met deze truffeljus geef je jouw herfst- en wintergerechten net dat beetje extra.
bijgerecht
4 personen
210 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Zorg dat de roomboter goed koud is. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui en knoflook 4 min. op middelhoog vuur. Blus af met de port en fond en voeg de tijm en laurier toe. Breng aan de kook en laat in ca. 30 min. inkoken tot een derde.
Zeef de jus en doe terug in de pan. Roer de truffelolie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng de jus opnieuw aan de kook. Snijd ondertussen de koude boter in blokjes.
Haal de pan van het vuur en roer met een garde de boter door de jus.
variatietip:In plaats van de olie met truffel kan je ook 2 el truffeltapenade door de jus roeren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
1 ui
2 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
150 ml witte port
380 ml gevogeltefond
5 takjes verse tijm
2 laurierblaadjes
2 el La Tourangelle Druivenpitolie met zwarte truffel