Boen de citroen en sinaasappel schoon, rasp de gele en oranje schil en pers de vruchten uit. Schil de appel en rasp met een grove rasp.
Doe het citrusrasp en -sap, de appel, rozijnen, krenten, vijgen, sukade, basterdsuiker, boter en specerijen in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat op laag vuur met het deksel op de pan 1 uur koken. Roer regelmatig.
Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Roer de brandy erdoor. Laat het mincemeat 2 uur afkoelen in de koelkast, voordat je het gebruikt.
Mincemeat
Mincemeat is hartig, zoet en een klassieker. Deze Engelse vulling is een mengsel van gehakt en gedroogd fruit en maakt alles beter.
- achtergrondinfoMincemeat wordt gebruikt als vulling van de populaire Britse mince pies, vaak gegeten rond kerstmis. Vroeger was de toevoeging van het zoete fruit met de alcohol en het vet een manier om vlees in pies te conserveren. Traditioneel gaat er niervet in mincemeat, in dit recept wordt boter gebruikt. Niervet wordt in het Verenigd Koninkrijk nog steeds gebruikt, maar het wordt inmiddels vaak vervangen door boter of zelfs kokosolie.
- bewaartipIn gesteriliseerde, goed afgesloten potten blijft het mincemeat 3 maanden goed in de koelkast.
- algemeenDe vulling is genoeg voor 12 mince pies.
Mincemeat
Mincemeat is hartig, zoet en een klassieker. Deze Engelse vulling is een mengsel van gehakt en gedroogd fruit en maakt alles beter.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD171137_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
12 porties
230 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Boen de citroen en sinaasappel schoon, rasp de gele en oranje schil en pers de vruchten uit. Schil de appel en rasp met een grove rasp.
Doe het citrusrasp en -sap, de appel, rozijnen, krenten, vijgen, sukade, basterdsuiker, boter en specerijen in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat op laag vuur met het deksel op de pan 1 uur koken. Roer regelmatig.
Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Roer de brandy erdoor. Laat het mincemeat 2 uur afkoelen in de koelkast, voordat je het gebruikt.
achtergrondinfo:Mincemeat wordt gebruikt als vulling van de populaire Britse mince pies, vaak gegeten rond kerstmis. Vroeger was de toevoeging van het zoete fruit met de alcohol en het vet een manier om vlees in pies te conserveren. Traditioneel gaat er niervet in mincemeat, in dit recept wordt boter gebruikt. Niervet wordt in het Verenigd Koninkrijk nog steeds gebruikt, maar het wordt inmiddels vaak vervangen door boter of zelfs kokosolie.
bewaartip:In gesteriliseerde, goed afgesloten potten blijft het mincemeat 3 maanden goed in de koelkast.
algemeen:De vulling is genoeg voor 12 mince pies.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
1 citroen
1 sinaasappel
1 elstar-appel
150 g rozijnen
100 g krenten
100 g gedroogde vijgen
50 g sukade
125 g donkere basterdsuiker
100 g ongezouten roomboter
½ tl gemalen kaneel
¼ tl gemalen korianderzaad
¼ tl gemalen piment
¼ tl gemalen nootmuskaat
¼ tl gemberpoeder
¼ tl gemalen kruidnagel
100 ml brandy
Dit heb je nodig
rasp