Voeg alle bovenstaande ingrediënten samen, doe het geheel in de puddingvorm. Meng de ingrediënten met een mixer tot een glad geheel. Verstop het muntje in de pudding. Dek de vorm af met bakpapier. Bind de vorm dicht met het bakpapier door er een touwtje om te knopen. Kook in de pan een laagje water, zet daar de vorm in en zet de pan met vorm en al op een laag vuur. Laat de pudding in 7 uur gaarstomen, vul af en toe het hete water in de pan bij. Stort de pudding uit de vorm en bewaar hem in een afgesloten (koek)blik tot Kerstmis.
- algemeenChristmas pudding is het traditionele nagerecht van een Engels kerstdiner. Veel families hebben hun eigen recept, en bereiden de pudding al maanden vóór Kerstmis. Voor de kinderen verstoppen ze muntjes in de pudding.
Christmas pudding
nagerecht
20 personen
315 kcal
15 min. bereiden
7 uur wachten
Aan de slag
Voeg alle bovenstaande ingrediënten samen, doe het geheel in de puddingvorm. Meng de ingrediënten met een mixer tot een glad geheel. Verstop het muntje in de pudding. Dek de vorm af met bakpapier. Bind de vorm dicht met het bakpapier door er een touwtje om te knopen. Kook in de pan een laagje water, zet daar de vorm in en zet de pan met vorm en al op een laag vuur. Laat de pudding in 7 uur gaarstomen, vul af en toe het hete water in de pan bij. Stort de pudding uit de vorm en bewaar hem in een afgesloten (koek)blik tot Kerstmis.
algemeen:Christmas pudding is het traditionele nagerecht van een Engels kerstdiner. Veel families hebben hun eigen recept, en bereiden de pudding al maanden vóór Kerstmis. Voor de kinderen verstoppen ze muntjes in de pudding.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
200 g rozijnen
300 g krenten
200 g blanke rozijnen
350 g harde boter
200 g broodkruim
½ sinaasappel
2 theelepels kaneelpoeder
1 zakje amandelen
75 g bloem
200 ml melk
3 eieren
100 ml brandy
1 citroen
0 nootmuskaat
Dit heb je nodig
bakpapier
1 muntje, gewikkeld in aluminiumfolie
grote pan waar puddingvorm in past
puddingvorm (inhoud 1,5 liter)