Preistamppot met tomaat, vegan 'gehaktbal' en 'spekjes'

Preistamppot goes plantaardig! Lekker met een vegan 'gehaktbal' en 'spekjes. Met een extra kick dankzij verse dille.

625 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in stukken van 2 cm en kook in een ruime pan in 20 min. gaar. Snijd de preien in ringen, spoel in een vergiet af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de laatste 3 min. van de kooktijd toe aan de aardappelen.

  2. Verhit ondertussen de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de vegan gehaktballen 10 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

  3. Snijd de ui in halve ringen en halveer de tomaatjes. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaatjes en vegan spekreepjes toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

  4. Giet de aardappelen en prei af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en prei met de haver keukenroom en eventueel wat kookvocht tot een grove stamppot. Snijd de dille fijn. Meng samen met de ui, tomaatjes en vegan spekjes door de stamppot. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over borden en serveer met de vegan gehaktballen inclusief het braadvet.

Preistamppot met tomaat, vegan 'gehaktbal' en 'spekjes'

Preistamppot goes plantaardig! Lekker met een vegan 'gehaktbal' en 'spekjes. Met een extra kick dankzij verse dille.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig