Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de bieten schoon en halveer ze in de lengte. Besmeer ⅕ van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 50-55 min. in de oven.
Pluk ondertussen ⅓ van de blaadjes van de basilicum. Doe met de rest van de olie in de hoge beker en pureer met de staafmixer
Verhit het plantaardig alternatief voor room in een kleine steelpan. Snijd de knoflook in plakjes, voeg toe en laat 5 min. zachtjes koken op laag vuur. Voeg de rest van de basilicum (inclusief takjes) toe en zet het vuur uit. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de basilicumroomsaus over een schaal. Verdeel de halve bieten erover. Druppel de groene olie over de saus en bestrooi met het zout. Serveer direct.
Vegan bietsteak met roomsaus
Een veganistisch hoofdgerecht voor kerst is een feest voor iedereen aan tafel. Want deze bietsteak met roomsaus is er een om naar uit te kijken.
- variatietipGrote rauwe bieten zijn niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar, vervang door portobello’s. Gril ze ca. 8 min. Keer halverwege.
- achtergrondinfoMeer weten over kooktechnieken?
Vegan bietsteak met roomsaus
Een veganistisch hoofdgerecht voor kerst is een feest voor iedereen aan tafel. Want deze bietsteak met roomsaus is er een om naar uit te kijken.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD171705_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
235 kcal
15 min. bereiden
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de bieten schoon en halveer ze in de lengte. Besmeer ⅕ van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 50-55 min. in de oven.
Pluk ondertussen ⅓ van de blaadjes van de basilicum. Doe met de rest van de olie in de hoge beker en pureer met de staafmixer
Verhit het plantaardig alternatief voor room in een kleine steelpan. Snijd de knoflook in plakjes, voeg toe en laat 5 min. zachtjes koken op laag vuur. Voeg de rest van de basilicum (inclusief takjes) toe en zet het vuur uit. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de basilicumroomsaus over een schaal. Verdeel de halve bieten erover. Druppel de groene olie over de saus en bestrooi met het zout. Serveer direct.
variatietip:Grote rauwe bieten zijn niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar, vervang door portobello’s. Gril ze ca. 8 min. Keer halverwege.
achtergrondinfo:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 rauwe bieten
5 el olijfolie extra vierge
15 g verse basilicum
100 ml haver keuken (alternatief voor kookroom)
1 teen knoflook
¼ tl grof zeezout
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker