Winterse minestrone met macaroni

Minestrone is de klassieke, vullende maaltijdsoep waar het beste van het seizoen samenkomt in een kom.

475 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

zeer pittig

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe 50 g bonen (per 4 personen) in een ruime kom en prak met een vork. Meng de tartaar, ⅓ van de Italiaanse kruiden en peper erdoor. Rol hier met vochtige handen 16 balletjes (per 4 personen) van.

  2. Verhit de olie in een soeppan en bak de balletjes op middelhoog vuur in 2-3 min. rondom bruin. Neem uit de pan en houd op een bord afgedekt met aluminiumfolie apart. Maak de pan niet schoon.

  3. Snijd de knoflook fijn. Snipper de ui. Schil de peen en snijd in plakjes van 1 cm. Verhit de soeppan met het braadvet opnieuw en bak de knoflook en ui 2 min. Voeg de rest van de kruiden, de peen, tomatenblokjes, macaroni en het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken, roer regelmatig.

  4. Roer de laatste 2 min. de rest van de bonen, de balletjes, boerenkool en chilivlokken door de soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • Winterse minestrone met macaroni 

    Instructievideo - 01:29 min.

Winterse minestrone met macaroni

Minestrone is de klassieke, vullende maaltijdsoep waar het beste van het seizoen samenkomt in een kom.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig