Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sneetjes brood in repen van 2 cm breed. Pers de helft van de knoflook uit in een kom en meng met ⅔ van de olie en wat peper. Meng de broodrepen met de knoflookolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 5 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes van een ½ cm dik. Verhit de rest van de olie in een soep- of braadpan op middelhoog vuur en bak de bleekselderij en roerbakgroente 10-15 min. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een lepel stuk tegen de zijkant van de pan. Roer door, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur stoven.
Voeg de macaroni en het water toe. Breng de soep aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 10 min. koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes en roer ⅓ door de soep. Verdeel de soep over kommen. Garneer met de rest van het basilicum en serveer met het knoflookbrood.
Minestrone met knoflookbrood
Minestrone is een Italiaanse favoriet. En terecht. Zeker als je 'm eet met knoflookbrood.
- bereidingstipDe minestrone kun je 1 dag van tevoren maken t/m stap 2.
- resttipHeb je minestrone over? Verwarm deze de volgende dag in een pan met een beetje water.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Minestrone met knoflookbrood
Minestrone is een Italiaanse favoriet. En terecht. Zeker als je 'm eet met knoflookbrood.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD174722_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
405 kcal
25 min. bereiden
20 min. wachten
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sneetjes brood in repen van 2 cm breed. Pers de helft van de knoflook uit in een kom en meng met ⅔ van de olie en wat peper. Meng de broodrepen met de knoflookolie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 5 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes van een ½ cm dik. Verhit de rest van de olie in een soep- of braadpan op middelhoog vuur en bak de bleekselderij en roerbakgroente 10-15 min. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de rest van de knoflook fijn. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een lepel stuk tegen de zijkant van de pan. Roer door, breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur stoven.
Voeg de macaroni en het water toe. Breng de soep aan de kook en laat met de deksel op de pan op laag vuur 10 min. koken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de blaadjes basilicum in reepjes en roer ⅓ door de soep. Verdeel de soep over kommen. Garneer met de rest van het basilicum en serveer met het knoflookbrood.
bereidingstip:De minestrone kun je 1 dag van tevoren maken t/m stap 2.
resttip:Heb je minestrone over? Verwarm deze de volgende dag in een pan met een beetje water.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 sneetjes volkorenbrood
2 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
3 stengels bleekselderij
600 g verse Italiaanse roerbakgroente
1 el tomatenpuree
800 g gepelde tomaten in blik
150 g volkorenmacaroni
1 l water
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
bakpapier