Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de bosuitjes fijn en de knoflook in plakjes. Verhit de helft van de olie in een soeppan en bak de aardappel met de bosui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken met het deksel op de pan, tot de aardappel gaar is.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Roer de bieslook en de rest van de olie door de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bak ondertussen het ontbijtspek in een koekenpan zonder boter of olie in 6-8 min. op middelhoog vuur knapperig. Keer halverwege om. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Voeg de tuinerwten toe aan de soep, breng aan de kook en kook 5 min. mee. Pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper.
Verdeel over kommen, besprenkel met de yoghurt en verkruimel het spek erover. Serveer met het roggebrood.
Tuinerwtensoep met krokante spek
Je kent het wel: je hebt het koud, geen zin om te koken, maar wil toch iets warms eten. Soep is dan een uitkomst. Deze tuinerwtensoep met krokant spek bijvoorbeeld!
- variatietipOok lekker met ciabatta (afbak), of ander stevig brood in plaats van het roggebrood.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Tuinerwtensoep met krokante spek
Je kent het wel: je hebt het koud, geen zin om te koken, maar wil toch iets warms eten. Soep is dan een uitkomst. Deze tuinerwtensoep met krokant spek bijvoorbeeld!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD172696_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
570 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snijd de bosuitjes fijn en de knoflook in plakjes. Verhit de helft van de olie in een soeppan en bak de aardappel met de bosui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken met het deksel op de pan, tot de aardappel gaar is.
Snijd ondertussen de bieslook fijn. Roer de bieslook en de rest van de olie door de yoghurt en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bak ondertussen het ontbijtspek in een koekenpan zonder boter of olie in 6-8 min. op middelhoog vuur knapperig. Keer halverwege om. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Voeg de tuinerwten toe aan de soep, breng aan de kook en kook 5 min. mee. Pureer de soep met een staafmixer glad. Breng op smaak met peper.
Verdeel over kommen, besprenkel met de yoghurt en verkruimel het spek erover. Serveer met het roggebrood.
variatietip:Ook lekker met ciabatta (afbak), of ander stevig brood in plaats van het roggebrood.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g iets kruimige aardappelen
5 bosuitjes
3 tenen knoflook
4 el extra vierge olijfolie
1 l kraanwater
2 groentebouillonblokjes
25 g verse bieslook
200 ml halfvolle yoghurt
100 g ontbijtspek
450 g diepvries fijne tuinerwten
8 plakjes roggebrood
Dit heb je nodig
soeppan
staafmixer