Zeef de bouillon boven een pan, bewaar het vlees. Verdun de bouillon met water volgens de aanwijzingen op de pot. Voeg de tuinerwten toe, breng aan de kook en kook 10 min. Pureer met de staafmixer.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de rookworst in plakjes en snijd de peterselie fijn. Voeg de aardappel samen met de soepgroente toe aan de soep. Kook op laag vuur nog 15 min.
Voeg de laatste 5 min. het rundvlees uit de bouillon en de rookworst toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de pan van het vuur af en roer de peterselie door de soep. Serveer in diepe borden of kommen.
Snelle erwtensoep
Erwtensoep tijdrovend? No way! Deze versie staat binnen een half uur op tafel en is net zo lekker.
- combinatietipServeer de soep met roggebrood en runderrookvlees.
Snelle erwtensoep
Erwtensoep tijdrovend? No way! Deze versie staat binnen een half uur op tafel en is net zo lekker.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_061234_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
630 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Zeef de bouillon boven een pan, bewaar het vlees. Verdun de bouillon met water volgens de aanwijzingen op de pot. Voeg de tuinerwten toe, breng aan de kook en kook 10 min. Pureer met de staafmixer.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de rookworst in plakjes en snijd de peterselie fijn. Voeg de aardappel samen met de soepgroente toe aan de soep. Kook op laag vuur nog 15 min.
Voeg de laatste 5 min. het rundvlees uit de bouillon en de rookworst toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal de pan van het vuur af en roer de peterselie door de soep. Serveer in diepe borden of kommen.
combinatietip:Serveer de soep met roggebrood en runderrookvlees.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
350 ml bouillon met rundvlees
600 g fijne diepvries tuinerwten
450 g iets kruimige aardappelen
2 runderrookworsten
20 g verse platte peterselie
500 g erwtensoepgroente
Dit heb je nodig
staafmixer