Lasagne met tomatensaus en champignons

Wat maakt een lasagne nou zo goed? De laag mozzarella op het eind natuurlijk! En vooruit, de champignons mogen ook niet ontbreken.

635 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden / 45 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in dunne plakjes. Ris de blaadjes van de tijm.

  2. Verhit ¾ van de olie in een hapjespan en bak de ui en champignons 5 min. op hoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de knoflook en tijm toe en bak 10 min. mee op middelhoog vuur.

  3. Voeg de tomatenblokjes en suiker toe. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur zachtjes koken met het deksel half op de pan.

  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in met de rest van de olie. Scheur de mozzarella in stukjes.

  5. Bedek de bodem van de ovenschaal met ⅕ van de tomatensaus en verdeel er ¼ van de lasagnebladen over. Herhaal 3 keer en bedek het bovenste lasagneblad met de rest van de saus en de mozzarella. Bak de lasagne in ca. 45 min. gaar in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt.

  • combinatietipLekker met een frisse groene salade erbij.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Lasagne met tomatensaus en champignons

Wat maakt een lasagne nou zo goed? De laag mozzarella op het eind natuurlijk! En vooruit, de champignons mogen ook niet ontbreken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig