Wittebonenspread met geroosterde bospeen

Deze smeuïge wittebonenspread is lekker voor op een geroosterde boterham. Of dip er groente in!

230 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 20 min. oventijd

licht pittig

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder ⅔ van het loof van de bospeen. Maak de wortels schoon en wrijf ze in met de helft van de olijfolie en de helft van de chilivlokken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in de oven.

  2. Giet de witte bonen af en bewaar 1 el vocht (per 4 personen). Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe ze met de rest van de olijfolie, de rest van de chilivlokken, het bonenvocht en de knoflook in de hakmolen van een staafmixer en mix tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Hak de amandelen grof. Haal de bospeen uit de oven. Smeer de bonenspread uit over een grote schaal. Verdeel de bospeen erover en bestrooi met de amandelen.

Wittebonenspread met geroosterde bospeen

Deze smeuïge wittebonenspread is lekker voor op een geroosterde boterham. Of dip er groente in!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig