Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 5 min. de snijbonen mee. Giet de pasta en snijbonen af en spoel onder koud stromend water.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen, snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 3-5 min. Voeg de knoflook en tomaten toe en bak nog 4 min. Schep de warme ui en tomaat met de snijbonen door de pasta.
Breng de pastasalade op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden.
Pastasalade met tomaat en snijbonen
Met dit basisrecept met tomaat en snijbonen zet je altijd een heerlijke pastasalade op tafel.
- resttipPastasalade over? Meng er wat rucola doorheen voor een snelle lunch.
- bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?
Pastasalade met tomaat en snijbonen
Met dit basisrecept met tomaat en snijbonen zet je altijd een heerlijke pastasalade op tafel.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD177131_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
440 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 5 min. de snijbonen mee. Giet de pasta en snijbonen af en spoel onder koud stromend water.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen, snijd de knoflook fijn en halveer de cherrytomaten. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 3-5 min. Voeg de knoflook en tomaten toe en bak nog 4 min. Schep de warme ui en tomaat met de snijbonen door de pasta.
Breng de pastasalade op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden.
resttip:Pastasalade over? Meng er wat rucola doorheen voor een snelle lunch.
variatietip:Lekker met tonijn (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1198471), mini-mozzarella (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1198470) of gerookte kip (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1198469) toegevoegd.
bereidingstip:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g penne
400 g verse snijbonen
2 rode uien
1 teen knoflook
250 g cherrytomaten
4 el milde olijfolie