Spinaziepesto​

Maak je pesto nog groener met spinazie! Lekker als saus voor je pasta, als dressing voor je salade, of als dip voor rauwe groenten.

425 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de ongebrande cashewnoten in 5 min. lichtbruin. Schep af en toe om.

  2. Boen de citroen, rasp ondertussen de gele schil en pers de vrucht uit.

  3. Rasp de oude kaas grof.

  4. Doe het citroenrasp, 1 el citroensap (per 4 personen), de geraspte kaas, de knoflook, de babyspinazie, de basilicum en de extra vierge olijfolie in een hoge beker.

  5. Pureer met een staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • resttipPesto over? Lekker op een Italiaanse bol met tomaat en mozzarella.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Spinaziepesto​

Maak je pesto nog groener met spinazie! Lekker als saus voor je pasta, als dressing voor je salade, of als dip voor rauwe groenten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig