Vegan stoof van spitskool in tomatensaus en olijven

Vegan stoof maken? Goed idee! Dat doe je met tomatensaus, olijven en spitskool. Creëer extra smaak met misopasta en serveer met bulgur.

635 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 30 min. wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een stoofpan en fruit de ui 5 min. Voeg de knoflook, het venkelzaad en de chilivlokken toe en bak 2 min. mee.

  3. Spoel ondertussen de linzen schoon onder koud stromend water en snijd de spitskool in de lengte in 4 parten.  

  4. Voeg de linzen, olijven, 2 el (per 4 personen) olie uit het potje olijven, miso en polpa toe en roer goed tot de miso is opgelost. Verdeel de parten spitskool over de saus, schenk het water erbij en laat met de deksel op de pan op laag vuur 30 min. stoven. Keer de parten halverwege om en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de bulgur.

Vegan stoof van spitskool in tomatensaus en olijven

Vegan stoof maken? Goed idee! Dat doe je met tomatensaus, olijven en spitskool. Creëer extra smaak met misopasta en serveer met bulgur.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig