Toscaanse kip uit de slowcooker

Deze 'Toscaanse' kip uit de slowcooker is geïnspireerd door smaken uit Italië: zongedroogde tomaat, oregano en natuurlijk Parmezaanse kaas.

475 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 2 uur 30 min. wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de tomaten uitlekken en vang 2 el olie (per 4 personen) op. Bestrooi de kipfilets met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter en opgevangen olie in een koekenpan en bak de kipfilets 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

  2. Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn en de gedroogde tomaten in reepjes. Voeg samen met de oregano toe aan de gebakken filets en bak nog 1 min. mee.

  3. Verdeel de kip en het uienmengsel in de pan van de slowcooker. Schenk de melk erbij, verkruimel het halve bouillonblokje erboven en kook 2,5 uur op de laagste stand.

  4. Halveer de snoeptomaten. Roer na 2 uur de spinazie en tomaten erdoor. Schep halverwege om. Rasp de Parmezaanse kaas en schep vlak voor het serveren door de saus.

  • combinatietipLekker met knapperig stokbrood om mee te dippen.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Toscaanse kip uit de slowcooker

Deze 'Toscaanse' kip uit de slowcooker is geïnspireerd door smaken uit Italië: zongedroogde tomaat, oregano en natuurlijk Parmezaanse kaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig