Gewokte tofu met bimi en rijst

Easy vega maaltje voor doordeweek: rijst met tofu gewokt in zwarte bonensaus. Lekker met gestoomde bimi erbij. En dat in 20 minuten.

575 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Breng ondertussen een pan water aan de kook en zet het stoommandje erop. Halveer de grotere stukken bimi in de lengte, verdeel met de rest van de bimi over het mandje en laat 6-7 min gaar stomen. Heb je geen stoommandje? Je kunt ook een vergiet gebruiken.

  3. Snijd ondertussen de tofu in blokjes van 2 cm, dep goed droog. Snijd de bosui grof. Verhit in een wok de zonnebloemolie op hoog vuur. Roerbak de tofu in 4-5 min. knapperig en gaar. Voeg de bosui en sesamolie toe en bak 1 min mee. Haal de wok van het vuur. Voeg de woksaus toe en schep om.

  4. Serveer de rijst met de bimi en verdeel de blokjes tofu met saus erover.

Gewokte tofu met bimi en rijst

Easy vega maaltje voor doordeweek: rijst met tofu gewokt in zwarte bonensaus. Lekker met gestoomde bimi erbij. En dat in 20 minuten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig