Vegan chocolade-hazelnootcrumble met stoofperen

Deze vegan stoofperencrumble is perfect voor kerst door de warme winterse smaken van pure chocolade, hazelnoten en speculaaskruiden. Maak dit recept helemaal af met een bolletje (vegan) vanille-ijs of champagnesorbetijs.

415 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 ̊C. Snijd de margarine in blokjes van 1 cm en bewaar in de koelkast. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Hak de hazelnoten fijn en de chocolade grof.

  2. Doe de suiker, bloem en het zout in een kom en meng goed. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Meng deze crumble met de hazelnoten.

  3. Laat de stoofperen uitlekken, maar vang het vocht op. Snijd de peren in parten en meng met 50 ml vocht, het citroenrasp en de koekkruiden. Verdeel over de ramequins. Verdeel de crumble en chocolade erover. Bak de crumble in de oven in ca. 25 min. gaar en krokant. Garneer de crumble met de kokosyoghurt en muntblaadjes.

  • combinatietipOok lekker met vegan vanille-ijs of vegan champagnesorbetijs.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Vegan chocolade-hazelnootcrumble met stoofperen

Deze vegan stoofperencrumble is perfect voor kerst door de warme winterse smaken van pure chocolade, hazelnoten en speculaaskruiden. Maak dit recept helemaal af met een bolletje (vegan) vanille-ijs of champagnesorbetijs.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig